Leven in ruimte

september 7, 2017 inyoga No comments exist

Hoe fijn zou het zijn om voornamelijk in ruimte te leven. ’s Morgens opstaan wanneer de dag je roept. De kinderen naar school brengen wanneer zij er klaar voor zijn. Vakantie nemen wanneer je het nodig hebt. Meteen een dag vrij nemen zodra in het voorjaar de eerste zonnestralen je weer verwarmen.

Het is goed en heerlijk om te dromen. Elke creatie is tenslotte begonnen met een gedachte die een droom werd en daarmee werkelijkheid. Vaak kan er zo veel meer dan je denkt. Zonder dromen en fantaseren was Inyoga er nooit gekomen.

Maar realiseren vraagt ook een praktische inslag en door durven gaan bij angst, tegenslagen, teleurstellingen en tegenwerking. En niet te vergeten het lef om in het diepe te springen en de moed om het oude los te laten. Dit zijn vaak de redenen waarom we onze dromen en verlangens laten varen. En dan verdwijnt ook heel geleidelijk ons gevoel van ruimte.

Mijn yogaleraar Ron van der Post zei eens:

Met een kalme mind, kan je gerust veel ballen in de lucht houden.

Ik denk dat deze zin de kern bevat van leven in ruimte. Een uitdaging voor mij, en vast voor veel anderen. Steeds meer realiseer ik me dat we een keuze hebben in hoe we denken, voelen en reageren en dat we zo onze eigen ruimte creëren waarin het mag stromen en leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *